Facebook
Twitter
Start 2 Coach

 
Start2Coach - een nieuwe VTS-erkende opleiding in onze petanquesport 
De PFV wordt regelmatig gevraagd om petanque activiteiten te ondersteunen met omkadering. Daarenboven komt van verschillende hoeken de vraag naar een degelijke opleiding.
De meesten onder jullie kennen wel de initiatoropleiding. Het niveau daaronder noemt S2C of Start to Coach. In samenspraak met de Vlaamse Trainersschool heeft de PFV deze cursus toegevoegd aan haar aanbod.
 
 
Wat houdt S2C in?
Start 2 Coach is de basismodule van de Vlaamse Trainersschool. In 15 uur leren deelnemers de belangrijkste pedagogisch-didactische basisprincipes (o.a. hoe geef ik veilig training, hoe geef ik motiverend training, hoe hou ik rekening met het ontwikkelingstempo en de achtergrond van mijn sporters en hoe vervul ik mijn voorbeeldrol). 
 
Deze opleiding van 15 uur wordt verder aangevuld met 3 uur petanque-specifieke opleiding.
 
 
Doelstelling
Met een Start 2 Coach opleiding bent u in staat om onder de leiding van een initiator of trainer B petanque onderricht te geven.
Idealiter zou op termijn elke club een S2C in huis moeten hebben om eenieder, van jeugd tot recreant, dames, 50+ en noem maar op, deskundig te begeleiden en te ondersteunen met advies.
 
Eens met een diploma op zak komt u in aanmerking om de PFV verder te helpen met de verdere uitbouw van een professionele organisatie.
 
Planning
De eerste cursus S2C staat gepland in het najaar 2023. 
Om de kans te bieden aan geïnteresseerden om deel te nemen werd geopteerd om twee zaterdagen te voorzien tijdens de wintercompetitie waarop geen competitie zal gespeeld worden. Op die twee zaterdagen zullen de 15 uur opleiding gegeven worden en later aangevuld met het petanquespecifiek gedeelte. De volledige opleiding telt dus 18 uur.
Hebt u interesse om petanquespelers te helpen en te begeleiden in hun petanquehobby dan is dit een buitenkans om in het project te stappen.
 
De twee geblokkeerde zaterdagen voor de cursus waarop geen wintercompetitie zal gespeeld 
worden zijn 28/10/2023 & 25/11/2023.
 
De opleiding worden verzorgd door de Petanque Federatie Vlaanderen in samenwerking met de Vlaamse Trainersschool.
 
Interesse?
Indien u interesse hebt, laat het ons weten door het FORMULIER in te vullen en te bezorgen aan het PFV-secretariaat.
Om voor eenieder de optimale locaties te bepalen, zouden we het prijs stellen om uw antwoord te ontvangen tegen uiterlijk 20 april 2023.
 
Voor bijkomende informatie of een antwoord op uw vragen, kan je steeds terecht bij Tim Pennoit via tim-pennoit@pfv.be of 09/243.11.41
  • field
  • Tui
  • field
  • Tui
  • field
De Petanque Federatie Vlaanderen VZW heet u welkom.
Algemeen
Extra
Contacteer ons
Petanque Federatie Vlaanderen VZW
Zuiderlaan 13
9000 Gent (BE)
info@pfv.be
© 2012-2023 Petanque Federatie Vlaanderen VZW | Privacy
Produced by NetQue: E-Business Solutions