Facebook
Twitter
Nieuwe maatregelen vanaf 14 oktober

Het coronavirus is opnieuw aan een snelle opmars bezig en spreidt zich als een olievlek uit over Vlaanderen. Omdat er in vergelijking met andere geledingen in de samenleving in de sportsector meer kansen zijn voor de verspreiding van het virus besliste Vlaams minister van Sport, Ben Weyts, om voor de sportsector over te schakelen naar code oranje. Deze schakeling gaat in voege vanaf woensdag 14 oktober.

 

De vernieuwde versie van de ‘leidraad code oranje’, die gisteren op de website van Sport Vlaanderen werd gepubliceerd, houdt enkele verstrengde maatregelen in. De belangrijkste hiervan zijn ongetwijfeld ‘het verbod op indoorsporten waarbij het onmogelijk is om te allen tijde 1,5 meter afstand te houden’ én de opgelegde densiteitsregel. Deze regel bepaalt dat de totaal beschikbare sportinfrastructuur, afhankelijk van de sport, minstens 10m² tot zelfs 30m² per deelnemer moet kunnen waarborgen.

 

Impact op de PFV-wintercompetitie

 

Op basis van de ‘leidraad code oranje’ en rekening houdende met de zorgwekkende stijging van de coronacijfers is het bestuur van de Petanque Federatie Vlaanderen tot de conclusie gekomen dat het niet meer verantwoord is noch mogelijk is om onze wintercompetitie verder te zetten conform de maatregelen uit code oranje.

Er werd daarom beslist om de wintercompetitie op alle niveaus ‘on hold’ te zetten. Concreet betekent dit dat vanaf woensdag 14 oktober alle wedstrijden van de wintercompetitie op alle niveaus voor minstens één maand niet meer zullen doorgaan tot wanneer de epidemiologische situatie het mogelijk zou maken om de competitie eventueel opnieuw aan te vatten.

 

Richtlijnen recreatief sporten in georganiseerd verband

 

Bovendien willen we benadrukken dat de maatregelen uit de ‘leidraad code oranje’ ook invloed hebben op de activiteiten op clubniveau. Iedere indoor sportactiviteit (tornooi, melee, …) waarbij er niet te allen tijde een afstand van 1,5 meter kan worden gegarandeerd, is verboden. Clubactiviteiten kunnen wel nog doorgaan mits het strikt volgen van de geldende overheidsmaatregelen en PFV-richtlijnen. Een overzicht:
 
 
 

We zijn er ons terdege van bewust dat het (tijdelijk) wegvallen van onze competitie en bepaalde clubactiviteiten niet prettig is, maar de situatie is dermate ernstig dat de huidige beslissingen moesten worden genomen. We blijven als federatie de gezondheid van alle petanqueliefhebbers voorop stellen en gaan onze maatschappelijke verantwoordelijkheid niet uit de weg. Het is tenslotte nog steeds onze bedoeling om ons steentje bij te dragen in de strijd tegen Covid-19 en zorg te dragen voor ieders welzijn.

 

De verstrengde maatregelen worden na de herfstvakantie opnieuw geëvalueerd. Uiteraard volgen we de situatie nauwgezet en houden wij u verder op de hoogte in geval van nieuwe beslissingen of maatregelen.

Ondertussen blijven we alle petanqueliefhebbers op het hart drukken dat het van cruciaal belang is om alle maatregelen maximaal te blijven respecteren. Enkel wanneer we dit met z’n allen verstandig aanpakken, kunnen we bijdragen tot het terugdringen van de verspreiding van het virus en hoopvol uitkijken naar het moment waarop we samen, zorgeloos kunnen genieten van onze geliefde sport.

 

Draag zorg voor jezelf en elkaar! Hou het gezond!

 

Het voltallig PFV-bestuur

  • Tui 150x
  • jartazi
  • Tui
  • jartazi 150x25
  • Tui
De Petanque Federatie Vlaanderen VZW heet u welkom.
Algemeen
Extra
Contacteer ons
Petanque Federatie Vlaanderen VZW
Zuiderlaan 13
9000 Gent (BE)
info@pfv.be
© 2012-2021 Petanque Federatie Vlaanderen VZW | Privacy
Produced by NetQue: E-Business Solutions