Facebook
Twitter
Vier Federatietornooi

Het 4-federatie tornooi is een jaarlijks internationaal tornooi tussen miniemen, cadetten en junioren van het Noord-Franse departement (Comité Nord), de Waalse federatie (FBFP), de Nederlandse federatie (NJBB) en de Vlaamse federatie (PFV).
 
Iedere federatie heeft per categorie 2 ploegen. Elke ploeg speelt binnen haar categorie 3 ronden, telkens tegen een ploeg van de andere 3 federaties. Tijdens de 4de en laatste ronde wordt tenslotte gespeeld voor de plaatsen. Met andere woorden, de 2 best geklasseerde ploegen spelen tegen elkaar voor plaats 1 en 2, de 2 daaropvolgend geklasseerde ploegen spelen voor plaatsen 3 en 4, enzoverder tot en met plaatsen 7 en 8.
 
Uit al deze resultaten wordt vervolgens een eindklassement gemaakt per federatie.
 
Het 4 federatie wordt normaliter telkens de eerste zondag van de maand juli georganiseerd door één van de 4 deelnemende federaties. Hiertoe is een rotatiesysteem opgesteld waarbij iedere federatie in een cyclus van 4 jaar aan bod komt voor de organisatie.
 
2022
Dit jaar ging het tornnooi door in de gloednieuwe 'Boulodrôme de Douaisis" te Frankrijk. Onze PFV-jeugdselecties konden er zich meten met de leeftijdsgenoten vanuit Frankrijk en Nederland.
 
Downloads
 
  • field
  • Tui
  • field
  • Tui
  • field
De Petanque Federatie Vlaanderen VZW heet u welkom.
Algemeen
Extra
Contacteer ons
Petanque Federatie Vlaanderen VZW
Zuiderlaan 13
9000 Gent (BE)
info@pfv.be
© 2012-2023 Petanque Federatie Vlaanderen VZW | Privacy
Produced by NetQue: E-Business Solutions