Facebook
Twitter
Vier Federatietornooi

Het 4-federatie tornooi is een jaarlijks internationaal tornooi tussen miniemen, cadetten en junioren van het Noord-Franse departement (Comité Nord), de Waalse federatie (FBFP), de Nederlandse federatie (NJBB) en de Vlaamse federatie (PFV).
 
Iedere federatie heeft per categorie 2 ploegen. Elke ploeg speelt binnen haar categorie 3 ronden, telkens tegen een ploeg van de andere 3 federaties. Tijdens de 4de en laatste ronde wordt tenslotte gespeeld voor de plaatsen. Met andere woorden, de 2 best geklasseerde ploegen spelen tegen elkaar voor plaatsen 1 en 2, de 2 daaropvolgend geklasseerde ploegen spelen voor plaatsen 3 en 4, enzoverder tot en met plaatsen 7 en 8.
 
Uit al deze resultaten wordt vervolgens een eindklassement gemaakt per federatie.
 
Het 4 federatie wordt telkens georganiseerd door één van de 4 deelnemende federaties. Hiertoe is een rotatiesysteem opgesteld waarbij iedere federatie in een cyclus van 4 jaar aan bod komt.
 
2024
Uitzonderlijk vond deze editite van het 4-federatie tornooi reeds plaats begin juni. Op 1 juni was het voor onze jeugdselectie verzamelen geblazen in Uden, Nederland om hun leeftijdsgenoten uit Nederland, Wallonië en Noord-Frankrijk in de ogen te kijken op het petanqueterrein.
Noord-Frankrijk bleek opnieuw oppermachtig en won met ruime voorsprong het tornooi. Om de tweede plaats bleef het tot op het einde enorm spannend. Uiteindelijk wisten onze Vlaamse jeugdspelers met één puntje verschil de tweede plaats te bemachtigen.
Proficiat aan het hele team voor deze mooie prestatie.
 
 
 
2023
Voor de editie van dit jaar was het de beurt aan onze federatie om dit internationale jeugdtornooi te organiseren. We zochten en vonden bij PC Boekt een bereidwillige club om de organisatie van dit topevenement mee in handen te nemen.
 
Qua organisatie zorgden PC Boekt en de PFV voor een puike prestatie. Op de terreinen verliep het iets minder vlot voor onze jonge leden. Het is duidelijk dat er sportief gezien nog een kloof te dichten is met onze Franstalige petanquevrienden. Maar we weten waar onze jeugdspelers goed in zijn én waar minder goed, dus weten we ook waaraan we kunnen verder werken. Work in progress!
 
Uitslag:
De resultaten van de voorrondes kan je hier raadplegen; het eindklassement vind je hier terug.
voor foto's (met dank aan Willy Vancolen) kan je terecht op onze Facebookpagina.
 
Tot volgend jaar.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2022
Dit jaar ging het tornnooi door in de gloednieuwe 'Boulodrôme de Douaisis" te Frankrijk. Onze PFV-jeugdselecties konden er zich meten met de leeftijdsgenoten vanuit Frankrijk en Nederland.
 
Downloads
 
  • field
  • Tui
  • field
  • Tui
  • field
De Petanque Federatie Vlaanderen VZW heet u welkom.
Algemeen
Extra
Contacteer ons
Petanque Federatie Vlaanderen VZW
Zuiderlaan 13
9000 Gent (BE)
info@pfv.be
© 2012-2024 Petanque Federatie Vlaanderen VZW | Privacy
Produced by NetQue: E-Business Solutions