Facebook
Twitter
U bent hier: Jeugd » Vier Federatietornooi
Vier Federatietornooi

Het 4-federatie tornooi is een jaarlijks internationaal tornooi tussen miniemen, cadetten en junioren van het Noord-Franse departement (Comité Nord), de Waalse federatie (FBFP), de Nederlandse federatie (NJBB) en de Vlaamse federatie (PFV).
 
Iedere federatie heeft per categorie 2 ploegen. Elke ploeg speelt binnen haar categorie 3 ronden, telkens tegen een ploeg van de andere 3 federaties. Tijdens de 4de en laatste ronde wordt tenslotte gespeeld voor de plaatsen. Met andere woorden, de 2 best geklasseerde ploegen spelen tegen elkaar voor plaats 1 en 2, de 2 daaropvolgend geklasseerde ploegen spelen voor plaatsen 3 en 4, enzoverder tot en met plaatsen 7 en 8.
 
Uit al deze resultaten wordt vervolgens een eindklassement gemaakt per federatie.
 
Het 4 federatie wordt normaliter telkens de eerste zondag van de maand juli georganiseerd door één van de 4 deelnemende federaties. Hiertoe is een rotatiesysteem opgesteld waarbij iedere federatie in een cyclus van 4 jaar aan bod komt voor de organisatie.
Zo was in 2013 de PFV aan de beurt, dit jaar de NJBB en trekken we in 2015 naar onze Waalse vrienden. De editie in 2016 zal dan doorgaan in Noord-Frankrijk, waarna de cyclus opnieuw begint.
2019

Op zaterdag 29 juni vond het 4-federatie tornooi plaats in een bloedheet Tertre.
 
De resultaten van dit mooie internationale jeugdtornooi kan je hier raadplegen: algemeen eindklassement -
  • Tui 150x
  • jartazi
  • Tui
  • jartazi 150x25
  • Tui
De Petanque Federatie Vlaanderen VZW heet u welkom.
Algemeen
Extra
Contacteer ons
Petanque Federatie Vlaanderen VZW
Zuiderlaan 13
9000 Gent (BE)
info@pfv.be
© 2012-2022 Petanque Federatie Vlaanderen VZW | Privacy
Produced by NetQue: E-Business Solutions