Facebook
Twitter
2016, 6 dagen plezier in augustus !

Verslag van het Sportkamp 2016  - Tim Pennoit
 

Voor 6 dagen volle bak plezier en heel veel zon (soms een beetje te veel), moest je van 21 augustus tot en met 26 augustus op ons petanquesportkamp in Tongerlo zijn.

27 jongens en meisjes werden er op zondagnamiddag verwelkomd door Directeur Administratie van de PFV, Lucien Vanhoutte, Sportcoördinator van de PFV, Tim Pennoit en het voltallig monitorenteam.

 

Na het onthaal werd er afscheid genomen van de mama’s en papa’s en kon het sportkamp écht van start gaan.

Met een kennismakingsspel slaagden de monitoren er opnieuw in om lachende gezichten en enthousiasme bij de deelnemers los te maken. Verschillende korte opdrachten waarbij ze met en tegen elkaar streden, moesten tot een goed einde gebracht worden om de meeste punten bij elkaar te sprokkelen. Van zingen naar haasje over tot een doorzegspelletje, alles kwam aan bod.

Trouwens, de zin uit het doorzegspel luidde: “Marc zegt tegen Bart dat Staf gezegd heeft tegen Karin dat Alain en Laura geen geheugen hebben maar een ‘muhhengeheuhen’.”

De deelnemers werden in twee groepen verdeeld en zij maakten er dit van :
Groep 1 : "Bart zei tegen Koen dat Laura en Dirk geen geheugen hadden maar een muggen geheugen." Groep 2 schreef dan weer : "Marc zei tegen Staf dat Laura en Alain een muggengeheugen hebben."
 Dirk en Koen zagen dus dat het goed of misschien toch iets minder goed was. J

 

Ook het spel op dinsdagavond was een schot in de roos. Het doel van het spel was zo veel mogelijk Pokémoneieren te vinden. Maar om te weten waar de kostbare eieren verstopt lagen, moesten de jongens en meisjes een kaart bemachtigen. En hoe moesten ze die in hun bezit krijgen? …. Door het vangen van Pokémon verstopt over het SPORTA-domein. Maar, ondertussen liepen er ook kapers op de kust die er alles aan deden om onze Pokémonjagers te vertragen in het bereiken van hun doel. Kortom, fun, fun en nog eens fun.

Sibren bleek de beste Pokémonjager te zijn en vond 3 eieren, gevolgd door Emile die er 2 vond.

 

Plezier beleefden onze jongens en meisjes de volledige week dankzij het uiteenlopend activiteitenaanbod. Onder meer de filmavond, de dropping voor de ‘oudere’ deelnemers, de zwemuitstap en nog zo veel meer stonden op het programma.

Snikheet werd het tijdens de week van het kamp, dus ook een waterspelletje hier en daar kon niet ontbreken en zorgde voor de nodige afkoeling.

 

Naast deze alternatieve activiteiten werd er dagelijks uiteraard ook ruimte gemaakt voor ernst. Namelijk de heel leerrijke, maar toch ook steeds heel leuke petanquetrainingen, gegeven door onze ervaren en gediplomeerde monitoren.

Bovendien verwelkomden we op donderdag 2 gasttrainers op het kamp, namelijk Paul Verplancke en Renaat Borré, beiden petanquespelers met ervaring zat op nationaal en internationaal niveau. Paul legde deze keer de nadruk op tactiek binnen de petanquesport en schotelde onze jongste deelnemers een petanqueparcours voor, gewonnen door Mats Vanden Eynde. Renaat nam een heel technisch aspect van onze sport onder de loep, namelijk de hoge lob. Geen gemakkelijk element voor onze deelnemers, maar des te meer konden ze er uit leren.

 

Elke dag werd er een melée gespeeld, zodat er op het einde van de week 8 wedstrijden waren gespeeld. Na deze 8 partijen waren er 2 deelnemers die alles hadden gewonnen. Bovendien was ook het verschil in punten minimaal. Renzo Ielegems behaalde 8 overwinningen met 62 pluspunten, maar met het kleinste verschil mogelijk (8 overwinningen en 63 pluspunten) werd Siemen Claes de eindwinnaar van de weekmelée. Op een derde plaats en als eerste meisje in het klassement eindigde Margaux Troch met 6 overwinningen en +40 punten. De eerste junior in de rangschikking werd Ybe Vertriest (6 overwinningen en +27) en de eerste miniem werd Enya Van de Wal (5 overwinningen en +7).

 

Er vielen naast de winnaars van de melée nog meer deelnemers in de prijzen. Er werden in totaal 10 bekers uitgedeeld, onder andere voor diegene die het meest vooruitgang heeft geboekt.

Verder werden er ook cadeautjes gegeven aan diegenen met de properste kamer.

En tenslotte werden 2 heel lieve dames in de bloemetjes gezet. ‘Simonneke van de cafetaria’, die ons steeds met de glimlach ontvangt en tenslotte onze eigen rots in de branding, Karin De Pauw, die zich ontfermt over de nachtrust van de jongens en de meisjes en er tegelijk steeds staat voor alle deelnemers én monitoren. Dank u wel dames!

 

 

Wat onze jeugd vond van de 1e, 2e 3e, …. 10e, …. (te veel om te tellen) geslaagde editie, kan je hieronder lezen in een korte impressie door hen zelf neergepend…

 

Groep miniemen:

 

Deze week was heel plezant

met een petanquebal in de hand.

De spelen waren leuk

en sommigen meuk.

Het eten was heel lekker

en Staf zet altijd zijn wekker.

De Pokémons waren moeilijk te vinden,

want bij redders zaten blinden.

Bij dokter Karin,

konden de blinden weer zien.

Hier sluiten we af

want het kamp was heel maf

met de beste organisator als Staf.

 

Groep cadetten :

 

Petanque is zo leuk

We lachen ons een breuk.

We zijn heel blij om hier in Sporta te zijn.

Het eten was niet zo goed

Maar zoiets tover je niet zomaar uit je hoed.

We hebben toch ook wel pech

Want Karin is nu misschien weg.

Sorry Marc maar we vinden je soms streng,

maar als zombie was je een echt kreng (Nachtspel,  het was maar om te lachen).

Ook Ina (, Bart, Duncan & Laura) waren top, zeker met pruik en schmink op.

Het is nu gedaan

We moeten nu allemaal naar huis gaan.

We zijn nu wel elkaar aan het dissen

Maar we gaan elkaar toch wel missen.

 

Groep junioren:

 

Den eerste dag deden we nog niets

Maar toch zal Staf al op zijn fiets

De miniemen zagen Alain heel vaak

Ze schoten toen alles raak

Mark heeft de cadetten

Maar toch waren wij de vedetten

Laura ging mee voor de eerste keer

Hopelijk komt ze dan nog meer

Met Bartje hadden we heel veel last

Maar toch is het nen toffen gast

Een hoge lob met Renaat

We hopen dat het volgend jaar beter gaat

Met Karin hadden we heel veel zin

En met Paul ook in het begin

  • Tui 150x
  • jartazi
  • Tui
  • jartazi 150x25
  • Tui
De Petanque Federatie Vlaanderen VZW heet u welkom.
Algemeen
Extra
Contacteer ons
Petanque Federatie Vlaanderen VZW
Zuiderlaan 13
9000 Gent (BE)
info@pfv.be
© 2012-2022 Petanque Federatie Vlaanderen VZW | Privacy
Produced by NetQue: E-Business Solutions