Facebook
Twitter
Donderdag 2015-12-10
Voorzitter FIPJP op werkbezoek te Gent

In het kader van het wereldkampioenschap in 2017 Singels, Doubles en Doubles Mixed kwam afgelopen woensdag de voorzitter van de Fédération Internationale de Pétanque et Jeu Provençal ( FIPJP ), dhr Claude Azéma, op werkbezoek.

Het bood Lucien Vanhoutte ( Administratief Directeur ) en Karin De Pauw ( Directeur Sport ) samen met de medewerkers de mogelijkheid om een stand van zaken mee te delen. De ochtend werd gestart met een bezoek aan de Topsporthal Vlaanderen waar de praktische kant van de organisatie werd doorgenomen. In de namiddag werd de werkvergadering verdergezet in het Huis van de Sport. 
 
Concept

Onder de noemer ´Boules Sports 2024´ doen de sporten Boule Lyonnaise, Raffa Volo en Petanquesport een ernstige gooi om opgenomen te worden in de Olympische familie te Parijs in 2024. Om deze kandidatuur en het sterk internationaal karakter van de petaquesport kracht bij te zetten, lanceert de FIPJP nieuwe wereldkampioenschappen. Naast het traditioneel triplettenkampioenschap ( ploegen van 3 spelers ) werd in 2015 het eerste tête à tête ( één tegen één ) kampioenschap gehouden te Nice.Tijdens deze editie namen meer dan 50 landen deel bij de heren en meer dan 40 bij de dames. Alle continenten waren vertegenwoordigd met toplanden zoals Frankrijk, België, Spanje, Turkije, Canada, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Senegal, Madagascar, Thailand
Vanaf 2017 zullen eveneens kampioenschappen voor doubletten ( ploegen van 2 spelers ) en doubletten gemengd ( ploegen bestaande uit 1 dame en 1 heer ) worden georganiseerd.
 
De eer om de combinatie van deze kampioenschappen als eerste te mogen organiseren valt onze federatie en De Stad Gent in 2017 te beurt.
 
Foto : vlnr Lucien Vanhoutte, Catherine Mortier, Tim Pennoit, Freija Maebe, Claude Azema, Karin De Pauw 
 
Doel

 
De nieuwe kampioenschappen dragen bij tot de kandidatuur tot erkenning van petanque als Olympische sport. Uiteraard heeft onze federatie met dit topevenement als bijkomend doel om onze sport, de federatie zelf én de Stad Gent op lokaal tot internationaal vlak extra op de kaart te zetten. Dit internationaal project is trouwens niet enkel een stimulans voor de federatie, ook voor onze spelers en clubs is dit een reden om met z´n allen een tandje bij te steken.
 
 
Kom meer te weten over de Olympische kandidatuur

 
 
 
  • field
  • Tui
  • field
  • Tui
  • field
De Petanque Federatie Vlaanderen VZW heet u welkom.
Algemeen
Extra
Contacteer ons
Petanque Federatie Vlaanderen VZW
Zuiderlaan 13
9000 Gent (BE)
info@pfv.be
© 2012-2023 Petanque Federatie Vlaanderen VZW | Privacy
Produced by NetQue: E-Business Solutions