Facebook
Twitter
Maandag 2016-02-01
Time Out tegen Pesten, ook wij delen deze visie !

De Vlaamse sportsector dit jaar in op het thema pesten. Vrijdag 29 januari werd de Time Out tegen Pesten campagne officieel gelanceerd door minister Muyters. Ook wij delen deze visie en vragen mee om een Time Out tegen Pesten.
 
Pesten is een ingrijpende vorm van geweld waarmee ook minderjarige sporters in Vlaamse sportorganisaties te maken krijgen. Het is kwetsend, schadelijk en soms zelfs levensbedreigend. Daarom wil de Vlaamse sportsector het thema pesten grondig aanpakken. Coaches en bestuurders worden in 2016 geďnformeerd, opgeleid en gestimuleerd om actief aan een pestvrije omgeving te werken. De Vlaamse sportwereld bouwt zo mee aan een klimaat waarin kinderen en jongeren zich op persoonlijk en sportief vlak ten volle kunnen ontwikkelen en ontplooien.
 
De campagne loopt het hele jaar door onder de titel Time Out tegen Pesten, ofwel ‘TOP in de sport’. Nadat tal van topsporters de campagne steunden via de sociale media (#TOPindesport), is het nu aan ons om een Time Out te vragen en het thema pesten op de agenda te zetten. Wij zeggen alvast luidop Time Out tegen Pesten!
Daarom roepen we jullie ook op om zelf een Time Out foto te posten op jullie sociale media (#TOPindesport). Samen maken we werk van een pestvrij sportklimaat en geven we aan iedereen te kennen dat pesten geen plaats heeft binnen de sportwereld.Wie meer informatie wil over dit thema, verwijzen we graag door naar de website van de campagne: www.topindesport.be. Je kan ook altijd terecht bij het Internationaal Centrum voor Ethiek in de Sport (ICES) voor informatie over pesten en andere ethische thema’s (http://www.ethischsporten.be/).
 
De voorbije dagen hebben een hele waslijst aan topsporters symbolisch de campagne gesteund door een Time Out gebaar te maken en dit op hun sociale media te posten. Op de website www.topindesport.be vind je verschillende TOP-foto’s terug. Nu is het aan ons om zoveel mogelijk het Time Out gebaar te maken en zo duidelijk te maken dat er geen plaats is voor pestgedrag binnen onze federatie.
 
We roepen jullie dan ook op om tijdens de Vlaamse Week tegen Pesten (30 januari tot 5 februari) zoveel mogelijk TOP-foto’s te posten op jullie sociale media met de hashtag ‘#TOPindesport’. Iedereen kan het TOP-gebaar maken: sporters (jong en oud, recreatief en competitief), coaches, bestuurders en sportmedewerkers. Samen gaan we dan ook voor een TOP-sportomgeving!
 
Lees hier meer over de acties en de doelstellingen.
 
  • field
  • Tui
  • field
  • Tui
  • field
De Petanque Federatie Vlaanderen VZW heet u welkom.
Algemeen
Extra
Contacteer ons
Petanque Federatie Vlaanderen VZW
Zuiderlaan 13
9000 Gent (BE)
info@pfv.be
© 2012-2023 Petanque Federatie Vlaanderen VZW | Privacy
Produced by NetQue: E-Business Solutions