Facebook
Twitter
Dinsdag 2016-06-07
Wereldprimeur : wereldkampioenschap Singles, Doubles & Doubles Mixed in 2017


Van 13 tot en met 16 april 2017 worden voor de eerste maal wereldkampioenschappen georganiseerd voor de disciplines Doubles & Doubles Mixed in combinatie met de discipline "Singles".
Traditioneel worden kampioenschappen op dit niveau georganiseerd voor "Triplette" ( teams bestaande uit drie personen ). Tijdens dit WK zal dus worden gespeeld in teams van twee personen en een "Doubles Mixed" is een gemengd team.
 
 
In 2024 doet de petanquesport samen met de "Boules Lyonnaise" en de "Raffa" een gooi om toe te treden tot de Olympische familie en daarom worden deze nieuwe disciplines toegevoegd. Alle informatie over deze campagne kam men vinden op www.boules-sport.org.
 
Het wereldkampioenschap zal dus doorgaan in de Topsporthal Vlaanderen te Gent met onze federatie als organiserend comité. In 2012 hebben wij ook samen met de BPF succesvol de Europese kampioenschappen voor jeugd en dames georganiseerd. Toen werd als kers op de taart het juniorenteam vice-Europees kampioen.
 
31 !
We kregen deze ochtend ook de officiële melding van de FIPJP dat 31 landen reeds hebben toegezegd deel te nemen aan deze primeur volgend jaar.
Na het EK in 2012 biedt dit wereldkampioenschap opnieuw de kans om de petanquesport en partners in de schijnwerpers te plaatsen. Het Belgische publiek kan opnieuw genieten van topsport dicht bij huis. Vergeet niet dat de huidige wereldkampioen "Singels" onze landgenoot Claudy Weibel is en hij dus zijn titel bij ons zal verdedigen.
 
Organisatie
Voor het organiserend comité beginnen de grote puzzelstukken samen te vallen en krijgt het WK meer en meer vorm wanneer we denken aan zalen zoals catering, website, hotels, locaties, ....
 
Maar ...  het is onnodig te zeggen dat een organisatie zoals dit niet kan slagen zonder een goede voorbereiding én zonder een sterk vrijwilligersteam. Daarom zoeken wij naar een fantastisch team zoals we er eentje hadden tijdens het EK in 2012.
 
Klaar om de handen uit de mouwen te steken? Letterlijk of figuurlijk? Wacht dan niet langer en geef je op als vrijwilliger en maak er met ons een geslaagd evenement van dat niemand zal vergeten!
 
Enkele voorbeelden van gebieden waar je ons kan helpen zijn:
- bediening aan de drankpunten
- bemanning verkooppunten (drankbonnetjes, gadgets en/of tickets
- onthaal van de delegaties (in de luchthaven, Topsporthal en/of hotel)
- VIP-receptie (plannen, uitvoeren, opdienen)
- security (oogje in het zeil houden op de parking en in de Topsporthal)
- vertalingen ( teksten vertalen naar het Engel en/of Frans om te plaatsen op de website)
- aanleg en onderhoud terreinen
- "aankleden" van de Topsporthal
- plannen coördinatie van transport
- bediening scorebord, website
- administratieve taken
- afbraak van de terreinen
- ...
 
Uiteraard word je nooit aan je lot overlaten. Samen met één of meerdere medewerkers van het PFV-team en andere vrijwilligers helpen we elkaar en zorgen we voor een onvergetelijke organisatie.
 
Wanneer hebben we je hulp nodig?
We starten met de opbouw op zondag 9 april tot en met woensdag 12 april. Daarna volgen de 4 competitiedagen van donderdag 13 april tot en met zondag 16 april. En tenslotte blijft er nog 1 dag over op maandag 17 april 2017, waarbij de Topsporthal opnieuw omvormen tot een atletiekhal.
 
Stuur jouw gegevens naar tim@wpc-belgium2017.be of per post naar : PFV, Zuiderlaan 13 te 9000 Gent. Faxen kan ook naar 09/243.1149. Later ontvangen de kandidaten meer informatie en zal men worden uitgenodigd op één of meerdere informatieve bijeenkomsten met het vrijwilligersteam.
 
En vergeet niet : "wat we samen doen ... doen we beter!"
 

 
  • field
  • Tui
  • field
  • Tui
  • field
De Petanque Federatie Vlaanderen VZW heet u welkom.
Algemeen
Extra
Contacteer ons
Petanque Federatie Vlaanderen VZW
Zuiderlaan 13
9000 Gent (BE)
info@pfv.be
© 2012-2023 Petanque Federatie Vlaanderen VZW | Privacy
Produced by NetQue: E-Business Solutions