Facebook
Twitter
Donderdag 2017-02-16
WK 2017 : 51 (!) landen zullen deelnemen te Gent


Van 13 tot en met 16 april worden voor het eerst in de geschiedenis wereldkampioenschappen georganiseerd voor Doubles en Doubles Mixed. Nieuwe disciplines die door de FIPJP ( Fťdťration Internationle de Pťtanque et Jeu ProvenÁal ) worden toegevoegd om petanque als demonstratiesport op de Olympische Spelen in 2024 te introduceren. De stad Parijs is immers kandidaat om de Spelen dan te organiseren. Ondertussen werd In Frankrijk een actiegroep opgericht, Boules Sport.
 
Na de positieve evaluatie van de Europese kampioenschappen die we in 2012 organiseerden, werden we gevraagd om dit belangrijk evenement ook in de Topsporthal Vlaanderen (Gent) te organiseren. Een niet te missen kans voor onze federatie en de petanquesport in het algemeen.
 
Een record aan deelname
Maar liefst 51 (1) landen afreizen naar de Topsporthal Vlaanderen.
 
Een overzicht :
BelgiŽ, Bulgarije, Cambodja, Canada, Chinees Taipei, Denemarken, Duitsland, Engeland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, IndonesiŽ, IsraŽl, ItaliŽ, Jersey, Letland, Litouwen, Luxemburg, Madagascar, MalesiŽ, Marokko, Mauritius, Monaco, MongoliŽ, Nederland, Nepal, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, OekraÔne, Oostenrijk, Pakistan, Polen, Rusland, Schotland, Senegal, Singapore, Slovakije, SloveniŽ, Spanje, Thailand, TsjechiŽ, TunesiŽ, Turkije, USA, Wales, Wit-Rusland, Zweden, Zwitserland
 
Claudy Weibel
De atleten zullen strijden om 5 wereldtitels : Doublet Dames, Doublet Heren, Doublet Mixed, Singles Dames en Singles Heren. Onze landgenoot Claudy Weibel zal in de discipline Singles Heren er zijn wereldtitel verdedigen die hij in 2015 behaalde.
 
 
 
 
 

 
  • field
  • Tui
  • field
  • field
De Petanque Federatie Vlaanderen VZW heet u welkom.
Algemeen
Extra
Contacteer ons
Petanque Federatie Vlaanderen VZW
Zuiderlaan 13
9000 Gent (BE)
info@pfv.be
© 2012-2023 Petanque Federatie Vlaanderen VZW | Privacy
Produced by NetQue: E-Business Solutions