Facebook
Twitter
Donderdag 2017-02-23
6 nieuwe gediplomeerde initiatoren


Onze federatie telt 6 nieuwe initiatoren. Ilse Tratsaert, Philippe Simons, Luc Van Damme, Gunther Vanden Eynde, Geert De Vos en Manolito Decock, stuk voor stuk mensen die het petanquehart op de goede plaats hebben en zich ten volle engageren voor onze sport. Tijdens de Algemene Vergadering van 18 februari werden zij in de schijnwerpers gezet.
 
 
Vlnr : Eddy MariŽn (docent), Gunther Vanden Eynde, Philippe Simons, Ilse Tratsaert, Geert De Vos, Luc Van Damme en Peter Crauwels ( docent ).
 
Stage door Geert de Vos in de school te Leest, een succes !
 
Geert de Vos gaf als stage voor het behalen van het initiatordiploma onder andere petanque-initiatie aan lagere schoolkinderen in de school "De Speigel" te Leest. De Juf van de klas vertelde ons nadien het volgende:
"Op donderdag 10 november 2016 kwamen de mensen van Petanque Federatie Vlaanderen naar onze school, GO! bs De Spiegel Leest. Zij gaven een initiatie petanque.
De meeste kinderen kenden het spel wel, maar wisten niet exact welke spelregels je moet volgen of hoe je zoīn petanquebal moet werpen. Met veel geduld werd dit uitgelegd en kregen de kinderen de antwoorden op hun vragen.
De initiatie ging door in de turnzaal, dus werd er ook gewerkt met aangepaste rubberen ballen. De kinderen van het 1ste leerjaar werkten in twee groepen: de ene groep maakte kennis met een echte petanquewedstrijd, de andere groep oefende op de werptechniek via een spel. Daarna werd er gewisseld zodat iedereen alle opdrachten kon doen.
De kinderen van het 3de leerljaar gingen meteen voor het grotere werk: zij hebben tijdens de initiatie, petanquewedstrijden gespeeld in kleine groepjes (per twee of per drie) tegen elkaar. De sfeer zat er meteen goed in !
Na de initiatie kregen alle kinderen folders mee naar huis, hier stonden ook nog eens alle spelregels in uitgelegd. Zo konden ze thuis laten zien wat ze hadden gedaan en misschien nog wel verder oefenen op hun petanquevaardigheden.
Het was een geslaagde namiddag! Alle kinderen hebben zich enorm geamuseerd en natuurlijk ook nieuwe dingen bijgeleerd. Bedankt voor de leuke initiatie !"
 
 
 
  • field
  • Tui
  • field
  • field
De Petanque Federatie Vlaanderen VZW heet u welkom.
Algemeen
Extra
Contacteer ons
Petanque Federatie Vlaanderen VZW
Zuiderlaan 13
9000 Gent (BE)
info@pfv.be
© 2012-2023 Petanque Federatie Vlaanderen VZW | Privacy
Produced by NetQue: E-Business Solutions