Facebook
Twitter
Dinsdag 2018-12-18
UPDATE: richting de Olympische Spelen Parijs 2024


Bron: Eurosport

Het organisatiecomité van de Olympische Spelen (OCOG) van Parijs 2024 zal eind maart 2019 op het IOC een voorselectie van uitgenodigde sporten presenteren.

Dit is het begin van een proces dat tegen eind 2020 moet zijn afgerond. Het Organisatiecomité voor de Olympische Spelen (OCOG) van Parijs 2024 zal eind maart 2019 een voorselectie van uitgenodigde sporten presenteren aan het IOC. Deze eerste selectie van bijkomende sporten zal worden voorgelegd aan het Internationaal Olympisch Comité (IOC) tijdens een vergadering van de Raad van Bestuur op 27 en 28 maart, vertelde Paris 2024 aan AFP.

 

De Olympische autoriteit zal deze lijst valideren tijdens een sessie in juni, maar het zal pas in december 2020 zijn, na de Olympische Spelen in Tokio, dat het IOC zal beslissen. Petanque, squash, surfen, waterskiën, .... verschillende sporten kloppen aan de deur. Wanneer zij worden geaccepteerd zal dit een enorme exposure met zich meebrengen. Ook het biljart, windtunnelvliegen en de oriëntatieloop hebben hun kandidatuur ingediend.

Voor het IOC is de uitdaging om populair te blijven bij jongeren.

E-sport wordt regelmatig genoemd, maar het is niet één van de 37 niet-olympische sporten waarvan de internationale federaties erkend zijn door het IOC, een voorwaarde voor het indienen van een aanvraag. Het IOC rekent op de nieuwe evenementen, vooral om populair te blijven bij jongeren. Naast de 28 sporten op het Olympisch programma zijn er op de Olympische Spelen van Tokyo 2020 nog vijf andere sporten (klimmen, karate, skateboard, surfen, honkbal), die vier jaar later opnieuw hun geluk moeten beproeven om terug te keren naar Parijs.

Maar de lijst van sporten uitgenodigd om Parijs 2024 zal kleiner zijn. Geconfronteerd met beschuldigingen van de gigantische omvang van de Spelen - verschillende kandidaat-steden hebben de handdoek in de ring gegooid na te zijn afgewezen in referenda - heeft het IOC besloten dat het aantal atleten zal worden beperkt tot 10.500 voor de editie 2024, vergeleken met 11.000 in Tokyo 2020. In totaal worden 339 gouden medailles verdeeld in de Japanse hoofdstad, tegenover 306 in Rio in 2016.

 

 

  • field
  • Tui
  • field
  • Tui
  • field
De Petanque Federatie Vlaanderen VZW heet u welkom.
Algemeen
Extra
Contacteer ons
Petanque Federatie Vlaanderen VZW
Zuiderlaan 13
9000 Gent (BE)
info@pfv.be
© 2012-2024 Petanque Federatie Vlaanderen VZW | Privacy
Produced by NetQue: E-Business Solutions