Facebook
Twitter
Donderdag 2019-01-10
Persbericht - Announcement Presse - Press Communication


PERSBERICHT

 
10/01/2019

Het artikel dat gisteren is verschenen op de website VICE Sports en ondertussen werd opgepikt door verschillende media-kanalen heeft zeker de volle aandacht genoten van onze federatie.

Wij kunnen ontkennen noch bekennen dat er resultaat bevorderende middelen of andere worden gebruikt tijdens het beoefenen van de petanquesport. Er zijn geen gevallen van dopinggebruik binnen de Belgische petanquesport gekend.

Sinds jaar en dag ambieert de PFV voluit een zuivere sportomgeving. We zijn dan ook zeker voorstander van meer controles binnen de sport op  resultaat bevorderende middelen en alcohol. Binnen onze reglementering is er opgenomen dat het verboden is resultaat bevorderende middelen en alcohol te gebruiken op straffe van schorsing en of uitsluiting. Echter, dopingcontroles op vraag van een sportfederatie voor eigen tornooien is financieel een zware last zeker voor een kleinere erkende, niet-gesubsidieerde  federatie.

Bovendien worden er heel veel tornooien ingericht waar iedereen kan aan deelnemen (binnenlandse en buitenlandse spelers), die buiten de bevoegdheid van de erkende petanquefederaties vallen en waarvoor zij hoegenaamd geen controles kunnen aanvragen.

Op internationaal vlak gebeuren wel controles, waar ook nog nooit gecontroleerde Belgische spelers positief werden bevonden op gebruik van resultaat bevorderende middelen. Ook tijdens het WK dat we in 2017 te Gent hebben georganiseerd voerde het NADO controles uit. Daar waren de gecontroleerde atleten allen negatief.

Wij hopen dan ook op de toekenning van de petanquesport als Olympische discipline. Dit zou hopelijk kunnen leiden tot grotere financiŽle mogelijkheden  om onder meer de dopingcontroles mee te financieren en meer middelen te hebben om proactief te werken om  resultaat bevorderende  middelen in de petanquesport te blijven weren.

Wij zijn heel duidelijk: de Petanque Federatie Vlaanderen zal zich altijd blijven inzetten om haar leden te blijven sensibiliseren en te streven naar een dopingvrije en alcoholvrije sportomgeving.
  • field
  • Tui
  • field
  • field
De Petanque Federatie Vlaanderen VZW heet u welkom.
Algemeen
Extra
Contacteer ons
Petanque Federatie Vlaanderen VZW
Zuiderlaan 13
9000 Gent (BE)
info@pfv.be
© 2012-2023 Petanque Federatie Vlaanderen VZW | Privacy
Produced by NetQue: E-Business Solutions