Facebook
Twitter
Donderdag 2019-04-11
Special Olympics dankt onze leden


Tijdens de Algemene vergadering van 16 februari ll gaf de heer Marc De Lamper ( manager Bocce ) een mooie en hartverwarmende presentatie van het Bocce in Vlaanderen. Hij deed er tevens een warme oproep naar de leden van de PFV om mee te helpen aan de Nationale Spelen. De discipline Bocce zal dit jaar doorgaan te Sint-Niklaas.
 
Hij liet ons weten dat maar liefst 11 leden van de PFV zullen meehelpen als vrijwilliger, onder andere als scheidsrechter. Dankzij deze reactie van onze leden kan het Bocce-evenement zonder problemen doorgaan.
Marc staat er dan ook op om ons allen via deze weg van harte te bedanken voor de hulp en de steun.
 
 
Bedankt!
 
 

Nieuws Februari 2019
Tijdens de Algemene vergadering van 16 februari ll gaf de heer Marc De Lamper ( manager Bocce ) een mooie en hartverwarmende presentatie van het Bocce in Vlaanderen. Hij deed er tevens een warme oproep naar de leden van de PFV om mee te helpen aan de Nationale Spelen. De discipline Bocce zal dit jaar doorgaan te Sint-Niklaas.
 
Een woordje uitleg door de heer Marc De Lamper (foto):
 
"Special Olympics is een organisatie opgericht door Mw Eunice Kennedy (zus van John F. Kennedy) met het doel mensen met een verstandelijke beperking aan sportwedstrijden te laten deelnemen.
er worden regelmatig Europese- wereldspelen ingericht. Special Olympics Belgium organiseert op jaarlijkse basis (telkens tijdens het O.H. Hemelvaart-weekend) nationale spelen. 3.600 atleten, bijgestaan door 1.200 coaches, kunnen aan 19 verschillende sporten deelnemen. Om dit evenement in goede banen te leiden moeten wij op een 2.500 à 3.000 vrijwilligers beroep doen. Deze vrijwilligers staan in voor de verdeling van de maaltijden, de huisvesting, het vervoer en uiteraard voor het goed verloop van de sportwedstrijden.
 
Wij zijn verantwoordelijk voor het "Bocce" (vrijwel identiek aan petanque) en zijn naartsig op zoek naar scheidsrechters-vrijwilligers om een degelijk verloop van de wedstrijden te garanderen. Wij zijn van oordeel dat actieve petanquespelers hiervoor het best in aanmerking komen.
Voor onze atleten zijn de nationale spelen het absolute hoogtepunt van het jaar, zij leven er werkelijk naartoe. Het zou dan ook jammer zijn de Bocce-wedstrijden niet te laten doorgaan bij gebrek aan scheidsrechters."
 
Locatie: 
Dit jaar zullen de Nationale Spelen in Sint-Niklaas en Beveren doorgaan. Het Bocce op dit adres:
´t BAU-HUIS, Slachthuisstraat 60 te 9100 Sint-Niklaas
 
Data:
Donderdag 30 mei 2019 (O.H. Hemelvaart)Vrijdag 31 mei
Zaterdag 1 juni
 
De vrijwilligers ontvangen:
- een lunchbox voor het middagmaal
- drankbonnetjes
- een volledig avondmaal
- een T-shirt als aandenken van de Spelen
 
Het spreekt voor zich dat de vrijwilligers voor dit evenement een gepaste opleiding krijgt.
 
Marc besluit: "Wij kunnen u verzekeren dat dit een uitermate verrijkende ervaring is en dat veel van onze huidige vrijwilligers spontaan de volgende jaren terugkomen. "
 
Interesse om aan dit uniek evement  mee te werken? Contacteer nu Marc! 
Er is geen enkele verplichting, maar mocht U geïnteresseerd zijn om één, twee of drie dagen te komen, gelieve contact op te nemen met :
Marc De Lamper
Manager Bocce
 
----
Special Olympics Belgium
 
Tel: +32(0) 3/440 23 11
Gsm: +32 (0) 495/40 33 57
 
Interessante link: www.specialolympics.be
 
 
  • field
  • Tui
  • field
  • field
De Petanque Federatie Vlaanderen VZW heet u welkom.
Algemeen
Extra
Contacteer ons
Petanque Federatie Vlaanderen VZW
Zuiderlaan 13
9000 Gent (BE)
info@pfv.be
© 2012-2023 Petanque Federatie Vlaanderen VZW | Privacy
Produced by NetQue: E-Business Solutions