Facebook
Twitter
Dinsdag 2019-05-07
Jeugdcircuit - aanpassing datum


Naar jaarlijkse gewoonte gaat dit jaar opnieuw het jeugdcircuit zijn ronde doen in de 5 Vlaamse provincies op zoek naar enthousiaste jeugd. Wie jeugd zegt, bedoelt meisjes en jongens tussen 6 en 23 jaar die verdeeld worden in 4 categorieën van miniemen, cadetten, junioren tot beloftevolle jeugd.
Om alle jongeren de kans te geven om aan het jeugdcircuit deel te nemen, wordt in elke provincie een circuit georganiseerd. 
 
Hoe gaat zo´n jeugdcircuit in zijn werk?
In de voormiddag wordt er per categorie een training gegeven door ervaren en gediplomeerde trainers. Na de middag worden er dan per leeftijdscategorie drie wedstrijden gespeeld. Zo kan je wat je hebt geleerd in de training meteen uitproberen in een wedstrijdje. Ben je lid of nog geen lid van de PFV aarzel niet om even een kijkje te komen nemen. Je wordt nadien automatisch uitgenodigd om mee te doen aan de activiteiten.
 
Grote troef - nieuwe vriendjes maken en leuke prijs winnen!
De grootste verdienste van de jeugdcircuits is dat je met je leeftijdsgenoten kan samen spelen én, omdat alle Vlaamse provincies aan de beurt komen, je dus zeker dicht bij huis kan genieten van een leuke petanquedag. Uiteraard mag je ook deelnemen in de andere provincies. Kan je daar moeilijk geraken, dan kan je carpoolen met anderen een oplossing zijn.
Jij leert medespelers kennen maar ook jouw ouders leren de andere ouders kennen. Hier zorgen we voor door een klein tornooitje te organiseren voor de mama´s, de papa´s, grootouders en andere supporters. Zo heeft iedereen op het einde van de dag nieuwe petanquevrienden gemaakt. En... op het einde van het jeugdcircuit hoort uiteraard een leuke prijzentafel. Met andere woorden, het jeugdcircuit, daar dien je gewoon aan deel te nemen!
 
Plezier verzekerd
Heb je interesse in de beoefening van de petanquesport, dan zijn de jeugdcircuits de ideale plek om je verwachtingen in vervulling te zien gaan. Heb je de smaak te pakken, dan kan je ook terecht tijdens de trainingen die in alle provincies worden georganiseerd, we noemen dit "de provinciale petanquescholen" … deze keer een school waar plezier is verzekerd.
 
Tijdens de jeugdcircuits maak je trouwens kennis met de trainers die de trainingen geven in de provinciale petanquescholen. En ook je nieuwe petanquevrienden zal je zeker tegenkomen op deze trainingen. Wie weet zal je later nog samen met hen kampioenschappen, tornooien of uitzendingen spelen.
 
UPDATE : 07/05/2019
Dit seizoen passeren we hier:
* 11 mei: PC Genenbos
* 31 augustus: PC Reynaert
* 7 september: PC De Bouchon
* 14 september: PC Wijnegem
* 21 september: club nog niet gekend
 
 
Hoe schrijf je in?
Inschrijven kan via dit inschrijvingsformulier.
Heb je geen ploegmakker? Geen nood, ter plaatse zorgen we er zeker voor dat je kan meespelen.
 
Tenslotte een oproep aan ALLE "petanque-gepassioneerde" ouders en grootouders om niet alleen een kijkje te komen nemen, maar ook om jouw kinderen deel te laten nemen aan deze, speciaal voor hen, georganiseerde dagen. En laat jouw kinderen en kleinkinderen gerust vriendjes en vriendinnetjes meebrengen.
 
ALLEN op post !
 
      
  • field
  • Tui
  • field
  • Tui
  • field
De Petanque Federatie Vlaanderen VZW heet u welkom.
Algemeen
Extra
Contacteer ons
Petanque Federatie Vlaanderen VZW
Zuiderlaan 13
9000 Gent (BE)
info@pfv.be
© 2012-2023 Petanque Federatie Vlaanderen VZW | Privacy
Produced by NetQue: E-Business Solutions