Facebook
Twitter
Donderdag 2020-09-10
Petanquen in Lot, dat doe je bij Petanqueclub Beersel


Reeds 36 jaar kan je de petanquesport beoefenen bij PC Beersel! Geen reden om stil te zitten voor de club en bestuur. Ondanks de coronaperiode heeft de club samen met de gemeente de nodige verfraaiingswerken uitgevoerd tijdens de zomermaanden. Een goede reden voor voorzitter Andy Pasteleurs om zijn club voor te stellen, eens terug te blikken en vooruit te kijken.
 
Oprichting PC Beersel
De club werd opgericht in 1994 onder de naam PC De Vrienden Beersel door de heer Jean-Pierre De Leeuw. In 2019 gaan we door het leven als Petanqueclub Beersel.
 
Petanque heeft het imago een bezigheidstherapie te zijn voor oude mensen, maar niets is minder waar. Als club trachten wij de petanquesport in onze regio beter te positioneren en het imago te verbeteren. Petanque is helemaal hip geworden, overal in BelgiŽ zien we dat deze sport aan populariteit inwint. Het is echt wel een sport waarvoor je concentratievermogen en inzicht nodig hebt. Er wordt ook nogal wat afgewandeld. Het spel kan door jong en oud gespeeld worden en de spelregels zijn niet moeilijk. En, het is geen dure sport.
 
Download: infobrochure
 
Zowel recreatief als competitief bij onze club
Je kan deze sport zowel recreatief als competitief beoefenen, er kan zowel overdekt als buiten gespeeld worden.
 
Wist je dat?
Onze 1e ploeg  (foto hieronder) kampioen werd in de ere-afdeling Vlaams-Brabant seizoen 2019-2020? Door deze straffe prestatie stijgt deze ploeg naar de 2 Federale afdeling Vlaanderen.
 

 
Onze 2e ploeg (foto hieronder) is op een 4e plaats geŽindigd in 2e provinciale Vlaams-Brabant.
 

 
 
Uitgevoerde verfraaiingswerken in samenwerking met onze gemeente Beersel 
Samen met de gemeente Beersel hebben wij deze zomer onze lokalen en de buitenvelden opgefrist. De buitenvelden kregen een moderne en frisse make-over. Dit zal ons toelaten om leuke tornooien en kampioenschappen in de toekomst te kunnen te organiseren. Ook werden twee lokalen samengevoegd en kunnen we nu onze sport beoefenen in 1 grote ruimte met nieuwe barfaciliteiten. De ruimere en betere binnenpleinen zullen ons als club te helpen groeien en een groter aantal leden laten verwelkomen.

Fotoīs genomen tijdens de werkzaamheden aan de buitenterreinen.
 
Heb jij zin gekregen om bij ons te petanquen en ons een bezoekje te brengen? Geef gerust een seintje! We staan voor je klaar!
 
Je kan ons contacteren via mail: petanquebeersel@gmail.com
 
Petanqueclub Beersel
Goutstouwersstraat 59 - 1651 Lot
 
 
 
  • field
  • Tui
  • field
  • Tui
  • field
De Petanque Federatie Vlaanderen VZW heet u welkom.
Algemeen
Extra
Contacteer ons
Petanque Federatie Vlaanderen VZW
Zuiderlaan 13
9000 Gent (BE)
info@pfv.be
© 2012-2023 Petanque Federatie Vlaanderen VZW | Privacy
Produced by NetQue: E-Business Solutions