Facebook
Twitter
Zaterdag 2020-10-24
Overlegcomité - nieuwe maatregelen - PFV roept op tot solidariteit


De coronacijfers en de ziekenhuisopnames spreken voor zich. Door de blijvende exponentiële toename van de besmettingen kwam het Overlegcomité sneller dan gepland opnieuw samen om te beslissen over een aantal strengere maatregelen. Tijdens een persconferentie van deze ochtend werden de nieuwe vestrengingen toegelicht.

 
Gezien de bijzondere urgentie zijn de maatregelen reeds van kracht vanaf vandaag, vrijdag 24 oktober, tot minstens 19 november. Na twee weken volgt een tussentijdse evaluatie.

 

De sportsector kent ook deze keer enkele nieuwe maatregelen. Wat deze maatregelen zijn en wat dit voor onze petanquesport betekent zetten we even op een rijtje.

 

De overheidsmaatregelen - amateursporten

- Alle amateurwedstrijden bij volwassenen worden opgeschort.

- Jeugdwedstrijden (tot en met 17 jaar) mogen wel nog doorgaan.
- Maximaal één gezinslid per minderjarige speler mag de wedstrijd bijwonen.
- Mondmasker dragen als toeschouwer blijft verplicht.
- Eten en drinken aanbieden blijft verboden. Met andere woorden, cafetaria´s blijven dicht.
- (Indoor)trainingen kunnen nog georganiseerd worden mits er te allen tijde een afstand van 1,5 meter ten opzichte van elkaar kan worden gerespecteerd en mits het strikt opvolgen van alle maatregelen uit code oranje voor de sport.
 

PFV-richtlijnen

 

Sinds 12 oktober werd door onze federatie de wintercompetitie reeds voor onbepaalde tijd ‘on hold’ gezet. Het mag ondertussen duidelijk zijn dat de verantwoordelijken toen een moeilijke, maar verstandige keuze hebben gemaakt.

 

Met de nieuwe verstrengingen is voor volwassenen geen enkele wedstrijdvorm nog toegelaten. Enkel voor trainingen wordt de deur tot sporten nog op een kiertje gelaten.

Gezien de bijzonder ernstige situatie, het doelpubliek van onze petanquesport en de problematiek van onze clubs met betrekking tot de horecamaatregelen is het bestuur van ons federatie echter van mening dat het tijdelijk opschorten van alle petanqueactiviteiten de enige verantwoorde keuze is op dit moment.

 

We adviseren daarom onze clubs uitdrukkelijk om minstens tot en met 19 november alle indoor- en outdooractiviteiten af te gelasten.

 

Dit is uiteraard een nieuwe moeilijke beslissing en een opdoffer voor alle petanqueliefhebbers, maar met ieders gezondheid voor ogen is dit de enige verantwoorde beslissing. We rekenen op uw begrip en medewerking.

 

 

We staan opnieuw voor een periode waarin onze sportkriebels op de proef worden gesteld, maar de maatregelen zijn nodig om ziekenhuizen te ontlasten, te voorkomen dat alle scholen moeten sluiten, de gehele economie stilvalt en al te veel mensen zouden vereenzamen door een algemene lockdown.

We roepen andermaal op om solidair te zijn en met z’n allen de maatregelen plichtsbewust op te volgen. Alleen dan is er uitzicht op beterschap en kunnen we hopen dat we zo snel mogelijk opnieuw onze geliefde sport kunnen beoefenen.

 

Hou vol en draag zorg voor jezelf en elkaar!

 

 

Het voltallig PFV-bestuur

  • field
  • Tui
  • field
  • Tui
  • field
De Petanque Federatie Vlaanderen VZW heet u welkom.
Algemeen
Extra
Contacteer ons
Petanque Federatie Vlaanderen VZW
Zuiderlaan 13
9000 Gent (BE)
info@pfv.be
© 2012-2023 Petanque Federatie Vlaanderen VZW | Privacy
Produced by NetQue: E-Business Solutions