Facebook
Twitter
Donderdag 2021-05-06
COVID-19 - dit zijn de richtlijnen vanaf zaterdag 8 mei


Komende zaterdag, 8 mei, vat een nieuw pakket van coronaversoepelingen aan. Zowel voor de sport- als voor de horecasector (cafetaria’s clubs) zijn er heel wat aanpassingen. Een overzicht…

 

 

Sport

 

De versoepelingen voor de sportsector betekenen dat er voor onze clubs en leden opnieuw wat meer mogelijk is in functie van het beoefenen van de petanquesport. Niettemin gelden er nog steeds een aantal richtlijnen, namelijk:

 

4Georganiseerde sportactiviteiten zullen buiten kunnen doorgaan voor alle leeftijden met contact, voor zover dit nodig is door de aard van de sport. De sportgroep mag maximum 25 personen bedragen (exclusief begeleiders)

4Evenementen zullen mogelijk worden met een publiek van maximum 50 personen indien buiten

4Voorlopig geldt een expliciet wedstrijdverbod. We zijn daarvoor volledig afhankelijk van de beslissing die het overlegcomité neemt. We hopen dat het wedstrijdverbod op het overleg van 11 mei wordt opgeheven. Het thema zou daar aan bod komen. 

 

Wil je als club opnieuw activiteiten organiseren, neem dan zeker het basisprotocol voor de sport door en toets af bij jouw lokale overheid wat de mogelijkheden binnen jouw stad/gemeente zijn. Het “Covid Event Risk Model” (CERM) is nog steeds dé aangewezen tool om een COVID-veilige organisatie op poten te zetten en toestemming te vragen aan jouw lokale overheid.

 

 

 

Horeca

 

Vanaf 8 mei mogen de buitenterrassen opnieuw geopend worden; uiteraard mits het strikt volgen van een pak maatregelen door zowel de uitbater van een horecazaak, personeel als klanten.

De algemene richtlijnen voor de hiervoor genoemde doelgroepen zijn behoorlijk uitgebreid en werden door Horeca Vlaanderen overzichtelijk op hun website gepubliceerd. Neem hier een kijkje.

 

Naast deze verschillende richtlijnen werden er door Horeca Vlaanderen eveneens protocollen uitgeschreven waaraan een bepaalde horecazaak (hotel, eetgelegenheid, drinkgelegenheid, …) moet voldoen. Opnieuw verwijzen we hiervoor naar het overzicht op de website van Horeca Vlaanderen.

 

Sector protocolfiches:   - hotel en logies

- eetgelegenheden en/of zalen

- drinkgelegenheden

- feestzalen en catering (dit protocol is nog in opmaak)

 

Via de bovenstaande links kan je ook telkens de protocolfiche downloaden.

 

Voor onze clubs die beschikken over buitenterrassen is deze versoepeling extra fijn nieuws. Opgelet, neem zeker de protocollen en richtlijnen goed door én neem contact op met jouw lokale overheid om af te toetsen of er lokaal bepaalde bijkomende restricties gelden.

 

 

We hebben er goede hoop op dat wanneer we de maatregelen verantwoord blijven opvolgen, we met z’n allen een mooie zomer tegemoet gaan. Een zomer waarin we opnieuw zullen kunnen genieten van een zorgeloos partijtje petanque. We blijven daarom vanuit de federatie alle petanqueliefhebbers oproepen om nog even vol te houden, maar alvast te genieten van onze sport binnen de mogelijkheden die ons worden aangeboden.

 

We volgen ondertussen de situatie op de voet en houden jou uiteraard op de hoogte in geval van nieuwe beslissingen.
  • field
  • Tui
  • field
  • Tui
  • field
De Petanque Federatie Vlaanderen VZW heet u welkom.
Algemeen
Extra
Contacteer ons
Petanque Federatie Vlaanderen VZW
Zuiderlaan 13
9000 Gent (BE)
info@pfv.be
© 2012-2023 Petanque Federatie Vlaanderen VZW | Privacy
Produced by NetQue: E-Business Solutions