Facebook
Twitter
Maandag 2022-06-20
Maude, Zoé, Alicia, Léana, Iano en Ferre namen deel aan de National de Grande-Synthe


Onze PFV-jeugdselectie met Maude, Zoé, Alicia, Iano en Ferre nam op zaterdag 18 juni deel aan het gerenommeerde Frans jeugdtornooi National de Grande-Synthe. Samen met hun coaches Cindy en Philip bezorgden ze ons dit leuk verslag.
 
'Volg goede moed en met slapende oogjes, toch bij sommigen :-) , vertrokken we zaterdag in de vroege ochtend richting Grande Synthe te Frankrijk. We namen er deel aan "Le national à pétanque des jeunes de Grande-Synthe".
 
Aangekomen verkenden we meteen de terreinen en werden de tactieken met elkaar en de coaches besproken. 
 
'Tijdens de wedstrijden werd het duidelijk dat het zwaar ging worden'
 
Tijdens de wedstrijden werd het snel duidelijk dat het een zware opdracht ging worden om met de Franse jeugdspelers te wedijveren maar een groot hart en vol motivatie gingen onze spelers en speelsters er tegenaan en lieten ze zich van hun beste kant zien. Een aantal wedstrijden waarin onze jeugd niet moest onderdoen voor hun Franseleeftijdsgenoten werden maar nipt verloren.
 
 
'Positiviteit, teamspirit, vriendschap en veel leermomenten'
 
Het was voor iedereen een geweldige ervaring en een heel mooie dag. Positiviteit, teamspirit, vriendschap, veel leermomenten en een uitstekende wedstrijdmentaliteit waren de sleutelwoorden. De spelers en speelsters genoten met volle teugen van dit mooi tornooi, de coaches genoten evenzeer en de aanwezige supporters (lees de mama's en de papa's) waren terecht fier op onze PFV-jeugd.
 
Na deze spannende dag vertrok onze jeugd dan ook in de vroege avond moe maar met een heel positief gevoel terug richting België.
 
Dank u aan de spelers en speelsters voor jullie grote inzet en jullie voorbeeldige attitude. Dank u aan iedereen die erbij was om deze dag samen met de kinderen te beleven. Dank u aan delegatieleider Dirk De Valck om alles in goede banen te leiden. En ook dank u aan de PFV om de kinderen deze mooie ervaring te bezorgen!
 
Groetjes van Maude, Zoé, Alicia, Léana, Iano, Ferre en de fiere coaches Philip en Cindy
  • field
  • Tui
  • field
  • Tui
  • field
De Petanque Federatie Vlaanderen VZW heet u welkom.
Algemeen
Extra
Contacteer ons
Petanque Federatie Vlaanderen VZW
Zuiderlaan 13
9000 Gent (BE)
info@pfv.be
© 2012-2023 Petanque Federatie Vlaanderen VZW | Privacy
Produced by NetQue: E-Business Solutions