Facebook
Twitter
Maandag 2013-10-14
Frankrijk gaat met de titels lopen

Tijdens de afgelopen drie dagen vond in Rome (Italië) het Europees kampioenschap heren plaats. De Belgische heren, Weibel, Van Campenhout, Ielegems en Uytterhoeven startten, in het "Swiss-systeem", heel sterk en wonnen hun eerste vier partijen met een totaalscore van 52 gemaakte punten en slechts 2 tegenpunten. Pas in de 5de ronde verloren ze (nipt) hun eerste wedstrijd met 10-13 tegen Frankrijk. Deze prestatie leverde hen een (voorlopige) 5de plaats op en een ticket voor de volgende ronde van het hoofdkampioenschap.
De gekwalificeerde ploegen werden verdeeld in poules waarin telkens 2 wedstrijden werden gespeeld. Hiervan won België 1 partij (13-5 tegen Nederland)en verloren ze 1 partij (11-13 tegen Spanje), waardoor ze een barragewedstrijd moesten spelen tegen Zwitserland.
Deze barragewedstrijd werd helaas verloren met 4-13, waardoor het kampioenschap voor de Belgen er op zat. Zij eindigden dus net voor de kwartfinales op een gedeelde 9de plaats.
 
Beter werd gepresteerd door Claudy Weibel in het individueel schietkampioenschap. Na een aarzelende start (32 punten) werd Claudy 8ste in de voorronden en werd hij verwezen naar de herkansingen. Hierin wist hij met een score van 36 punten iets beter te presteren en een tweede plaats te behalen. Goed voor een verderzetting van zijn kampioenschap.
In de daaropvolgende 1/4-finale kwam Claudy uit tegen de Zwitser Didier Senerzerge. Blijkbaar geraakte Claudy stilaan opgewarmd want hij won ´gemakkelijk´ met een mooie score van 45 punten en stootte hiermee verder naar de 1/2-finale. De Fransman Dylan Rocher was de rechtstreekse tegenstander van Weibel in de halve finale en schakelde onze landgenoot helaas uit met een score van 43 tegen 37. De andere halve finale werd gewonnen door de Italiaan Diego Rizzi met 33 punten tegen 23 punten voor de Est Veiko Proos.
De Fransman Dylan Rocher sleepte de Europese titel binnen na een spannende finale (35 punten tegen 33 punten voor Diego Rizzi).
Weibel behaalde een mooie 3de plaats. Proficiat!
 
Alle resultaten kan je terugvinden op de website van de Italiaanse federatie of op de website van de CEP
 
  • field
  • Tui
  • field
  • Tui
  • field
De Petanque Federatie Vlaanderen VZW heet u welkom.
Algemeen
Extra
Contacteer ons
Petanque Federatie Vlaanderen VZW
Zuiderlaan 13
9000 Gent (BE)
info@pfv.be
© 2012-2024 Petanque Federatie Vlaanderen VZW | Privacy
Produced by NetQue: E-Business Solutions